Benshi antologi #1

 

Benshi Antologi #1 - beställ boken här!

Hösten 2011 publicerades Benshi för första gången i tryckt format. Vi firade med släppfest på Kafé de luxe i Växjö och På besök i Malmö. Benshi tilldelades Regionförbundet södra Smålands kulturstipendium bland annat för arbetet med antologin.

Du köper boken på Adlibris och Bokus eller genom att fylla i formuläret nedan.

Benshi antologi #1 kostar 100 kronor (+ frakt 40 kronor), är på 84 sidor och trycks i en begränsad och numrerad upplaga. Du får boken hemskickad tillsammans med en faktura.

I Benshi antologi #1 skriver Malene Jensen om kritiken som ett kriterium för demokrati och för en dialog med Radioteaterns chef Stina Oscarsson. Christopher Rosenqvist-Cutlip diskuterar kultur utifrån begrepp som ideologi, historiesyn och kulturarv. Petter Ericsson undersöker dagens ekonomiska och kreativa villkor för svensk dokumentärfilm och samtalar om glesbygd med Peter Stormare. Mark Andersson resonerar om varumärkets ikoniska betydelse i vardagslivet. Caroline Thörnholm i sin tur betraktar varuplaceringens historia i Hollywood. Fedja Borčak introducerar den bosniska poeten Mak Dizdar för svenska läsare. Erik Lövmo Jonsson talar om fenomenet Sub Pop och Jonn Palmér Jeppssonföljer på nära håll banden Abandon och Raubtier. Texterna illustreras av Kajsa Nilsson, Ida Sandborg och Martina Axelsson.

Förordet är skrivet av Magnus Eriksson. Han är en av landets ledande musik- och litteraturkritiker och är verksam på Svenska Dagbladet sedan 1988.

Beställ Benshi antologi # 1 genom att fylla i dina uppgifter nedan.

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Antal nummer*

För- och efternamn*

C/o

Gatuadress*

Postnummer och ort*

E-post*